Единственият непобеден български ММА-състезател, подвизаващ се в САЩ - Красимир Младенов даде ексклузивно интервю за читателите на Topsport.bg.

Както вече ви информирахме Краси записа 11-ата си поредна победа на ринга в Америка, надигравайки Анхел ДеАнда. Това стана факт на двубоя между двамата бойци от програмата на WSOF 10 (World Series of Fighting), провел се в меката на хазарта Лас Вегас.

Броени минути след впечатляващия си успех (припомнете си подробностите за срещата ТУК) Младенов, който е популярен в ММА-средите с прозвището „Бореца", коментира победата си пред Topsport.bg, директно от Вегас.

Ето и какво сподели бившият борец на столичния Славия:

„Мисля си, че се получи един доста добър за мен мач. Бях на много добро ниво, като със сигурност предварителната ми усилена физическа подготовка допринесе значително за успеха ми.

Дори и за момент не почувствах умора, като мога да кажа, че значително съм подобрил издържливостта си, а работих допълнително и за въздух. Като цяло тренирах на доста високи обороти и се готвих с Робърт Дрисдейл в собствената му зала. Тренирам 5 пъти в седмицата и то двуразово. Почивам си само в събота и неделя, но дори и тогава не си позволявам волности и оставам в режим.

Три пъти в седмицата пък провеждам тренировки по бокс, включително и интензивни спаринги. Това също със сигурност ми помага", коментира Младенов.

„Може и на някои хора да не им се вярва, но въпреки мястото, на което се намирам, в продължение на няколко седмици въобще не съм излизал и не съм ходил никъде, освен в залата. Сега обаче мога да си позволя кратка почивка. Чакам с нетърпение следващия си мач.

Благодаря на българите, които дойдоха да ме подкрепят в Лас Вегас. Винаги е добре да виждаш познати лица около ринга", добави Бореца.