Лявото крило на шампиона Локомотив (Варна) и на националния отбор на България по хандбал Диляна Костова ще продължи кариерата си във Франция от следващия сезон, съобщиха от клуба.

Предстоящите плейофи за титлата срещу Етър'64 ще бъдат последните срещи за 23-годишната Костова с екипа на "железничарките". "Пускаме я без финансов иск, защото е дала много на клуба и заслужава да спечели пари. От чужбина има интерес към още две-три наши състезателки, но за тях ще решаваме след финалите", заяви клубният шеф Емил Стайков.

Състезателките на Локомотив са в почивка до петък, когато подновяват тренировки. В същия ден ще се проведе и заседание на новия УС на клуба, на което ще се обсъдят организационни въпроси. Варненки гостуват на първенеца от редовния сезон Етър'64 в първите две срещи за титлата на 16 и 17 май във Велико Търново.

"До тези двубои заниманията ще са тактически и изцяло съобразени със стила на игра на съперника. Етър'64 е достоен за уважение и се стягаме за битки, в които искаме да покажем, че заслужено взехме златните медали в последните две първенства", каза още Стайков. Той призна, че премиите за трета титла поред са фиксирани отдавна и няма да се завишават.

"Момичетата знаят за какво играят и ако си свършат работата, ще останат доволни. Важното е финалните срещи за титлата да покажат, че в женския хандбал на България има бъдеще при адекватно отношение на всички, които работим за него", обясни Стайков.