Десислава Георгиева завоюва поредния си голям успех от международно състезание. В събота, 08.08.2015 година Георгиева спечели бронзов медал на скиф от Световно първенство по академично гребане за юноши и девойки до 18 години, което се провежда на олимпийския канал в Рио де Жанейро. Това е второ отличие за 17-годишната плевенчанка, която спечели сребро на скиф от Европейското първенство за юноши и девойки в Рачице (Чехия) през май.

Георгиева успя да се пребори с конкуренцията на германка, китайка и италианка за бронза, след като получи травма в кръста преди финала и трябваше да гребе със силни болки. Това прави нейния успех още по-сладък. „Чаках този медал с години“ – сподели Деси пред официалния сайт на състезанието. „Беше невероятно да се състезавам в Рио. Сбъдна се една от моите мечти!“ - допълни тя.

Победителка стана холандката Мариеке Кейсер, която финишира за 7:49.760, втора се нареди София Асуманаки от Гърция – 7:58.100 мин, Деси преодоля дистанцията от 2 000 метра за 8:01.350 мин.

Деси дава заявки за родни успехи в дисциплината, в която световният връх се държи от българка. Най-доброто време в историята на скиф при жените е постигнато от последната ни олимпийска шампионка Румяна Нейкова. През 2002 г. тя взема двукилометровото трасе за 7:07.710 мин.