Инвестиционната програма на правителството на Бойко Борисов продължава с пълна сила. На днешното заседание на кабинета беше взето решение да бъдат отпуснати 3 353 000 лв., с които да бъде финансирано изграждането на нови спортни съоръжения в Радомир и Сливен.

По бюджета на община Радомир ще бъдат преведени 1 568 000 лв. за реконструкция, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала. В града, който има сериозни спортни традиции, няма такава от 15 години.

С 1 785 000 лв. бе подпомогната община Сливен за изграждане на два физкултурни салона в Профилираната природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов" и Профилираната гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов". В двете най-стари гимназии учат 1500 деца, които ще могат да използват нови, модерни съоръжения за спорт.

"Подобен ход за пореден път доказва правилната политиката на правителството по отношение на професионалния, училищния и спорта за всички. В цялата страна се инвестира в подобряване на материалната база, което да доведе след себе си до по-голям интерес към спортуване. От 2015 г. до момента в изграждането на спортна инфраструктура са инвестирани над 500 млн. лв. Подобни средства никога не са били влагани в българския спорт", написа в профила си във Фейсбук министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Министър Кралев и вицепремиерът Каракачанов наградиха най-добрите военнослужещи спортисти за 2020 г.

Министър Кралев и вицепремиерът Каракачанов наградиха най-добрите военнослужещи спортисти за 2020 г.

"Радвам се, че за поредна година съм сред Вас. По този начин искам да засвидетелствам подкрепата, която ММС оказва за развитието на военния спорт"