Част от нашите най-изявени спортисти дариха 30 000 лв. на параолимпийците ни. Това са Сани Жекова, Георги Георгиев, Станка Златева, Тервел Пулев, братята Валентин и Георги Братоеви, Силвия Митева, Цвети Пиронкова, Йордан Йовчев, Мирела Демирева, Петър Стойчев, Мария Гроздева и Владимир Зографски.

Те дариха хонорара си от по 2 500 лв. на всеки за участието си във фотосесиите на новия календар на Първа инвестиционна банка за 2013 г. Спортистите признаха, че нито за момент не са се замислили, когато са получили предложението да помогнат на колегите си.

Артистичните снимки на спортистите са направени от фотографа Петър Пешев. Календарът е отпечатан в лимитирана серия и няма да се продава. Ограниченият тираж ще бъде раздаван като престижен корпоративен подарък.

„Като най-голямата българска банка ние сме един от най-големите корпоративни спонсори на българския спорт. Към нашата благотворителност се присъединиха и българските спортисти. Именно затова решихме да създадем календар за 2013 г. с визията на лицата на България, нашите посланици по света – най-популярните и доказали се български спортисти”, казва Васил Христов, изпълнителен директор на ПИБ. „Да подкрепяме българския спорт и българските спортисти за нас е кауза. От години подпомагаме дейността на БОК, генерален спонсор сме на БФСки, както и основен спонсор на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА). Първа инвестиционна банка ще продължи и занапред да оказва нужната подкрепа”, допълва още той.

Председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов получи дарението на церемонията вчера. На нея присъстваха председателката на БОК Стефка Костадинова и последната ни олимпийска шампионка Румяна Нейкова.