Даниела Пандова е спортист №1 на Сливен за 2018 година.

Щангистката беше отличена, след като завоюва трето място на Европейското първенство по вдигане на тежести. На Световното в Ашхабад тя остана седма.

Турнирът по вдигане на тежести в Кнежа събра поколения щангисти от няколко държави

Турнирът по вдигане на тежести в Кнежа събра поколения щангисти от няколко държави

На подиума излязоха 40 щангисти

Снощи на тържествена церемония в зала "Сливен" бяха наградени най-добрите спортисти и треньори на Община Сливен за годината.

Пандова е следвана от Божидар Андреев - вдигане на тежести, с треньор Пламен Братойчев, Радослава Мавродиева - лека атлетика, тласкане на гюле, с треньор Валентина Желязкова, Момчил Караилиев - лека атлетика, троен скок, с треньор Атанас Иванов, Илина Стоянова - самбо за девойки, с треньор Стоян Димитров, Яница Петкова - самбо, с треньор Стоян Димитров, Жулиен Монев - лека атлетика - десетобой, с треньор Валентина Желязкова, Мариян Ганев - борба, с треньор Красимир Добрев, Стефан Йорданов - ориентиране, спринт и средна дистанция, с треньор Кристина Василева, Йордан Петров - колоездене, с треньор Недялко Петров.

Награда за най-добър треньор на Община Сливен за 2018 г е за Севдалин Минчев - треньор на най-добрия спортист на годината. Най-добър спортист с увреждания за 2018 година е Валя Аначкова Манолова- състезател по спортна стрелба, тенис на маса и петанка. За най-добър отбор през тази година е определен БК "Сливен- Баскет", с треньор Радомир Стоянов.

На церемонията присъстваха най-добрите млади спортисти до 15 години, определени за бъдещите звезди на град Сливен. Те получиха награди и почетни грамоти от Комисията за децата, младежта и спорта към Общински съвет - Сливен.