Колоездачът Брадли Уигинс получи титлата „сър” на церемония в Бъкингамския дворец във вторник след блестяща 2012 година.

Уигинс стана първият колоездач от Великобритания, който печели Тур дьо Франс, като взе и четвърти олимпийски златен медал. След като получи титлата, Уигинс заяви: „Наистина ми беше притеснено, това не е комфортна среда за мен. Запознах се с доста хора, които също бяха наградени в този ден и да видиш хора, които получават помогна награда за мисията си в Авганистан, като ти си просто спортист – това ми подейства много смиряващо.” Уигинс призна, че се е чувствал толкова странно, че почти не помни за какво са си говорили с кралицата:

„Не мога да си спомня какво каза тя, нито какво казах аз. Може би бях по-нервен, отколкото, когато бях на финала на Олимпиадата. Не мога да си спомня какво се случи.” Сър Брадли Уигинс разкри, че целта пред него тази година е отново да спечели колоездачната обиколка на Франция, след като това лято не успя да защити титлата от 2012-а заради контузия. Уигинс не мисли да слага край на кариерата си в скоро време, като се прицели и в пети златен олимпийски медал на Игрите в Рио през 2016 година.