Премиерът Бойко Борисов и министърът на спорта Красен Кралев днес инспектираха ремонтирания Зимен дворец в София.

"В ремонта щяха да потънат 50 милиона лева, а ние го направихме за 5. След като Зимният дворец вече е завършен, ние можем да помислим и за кандидатура на Зимна младежка олимпиада. Идеята е напълно сериозна, след като президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ми я предложи. Ще направим всичко необходимо, за да сме готови за такова предизвикателство. МОК дава около 1 милиард долара, за да се направи всичко това. В България нещата се случват, когато сме обединени зад кауза. А и след това съоръженията ще останат за децата, за следващите поколения", каза Борисов пред журналистите, след като разгледа съоръжението.

То не беше претърпявало сериозна реконструкция от пускането си в експлоатция през 1983 година.

През 2017 година Министерство на младежта и спорта и търговското дружество "Академика 2011" ЕАД осигуриха финансиране за извършване на ремонтни дейности, които да осигурят енергийна ефективност на сградата, както и необходимите условия за тренировки и състезания.

След приключване на ремонтните дейности залата разполага с изцяло обновени съблекални, бани и санитарни възли към тях, входно фоайе, лекарски кабинет, помещение за допинг контрол, обновена основна зала с ново осветление и климатична инсталация, нова мантинела, нови подови каучукови настилки, отремонтирани седалки и трибуни. Подновени са дограмата, електроинсталациите, канализационната и водопроводната инсталация, фасадите на сградата са топлоизолирани.

Навсякъде има ново ЛЕД осветление, което намалява общите експлоатационни разходи за обекта. Покривът е изцяло ремонтиран - с нова паро-, топло- и хидроизолация. Броят на съблекалните е увеличен двойно, което позволява тренирането на по-голям брой клубове и състезатели. Изпълнено е защитно покривало на леденото поле, което ще позволи провеждане на мероприятия в залата целогодишно без да се размразява леда.