Подготвяме постановление, за да дадем още 100 000 лв. на Министерството на спорта за параолимпийците. Това обяви премиерът Бойко Борисов, след като със спортния министър Красен Кралев откриха реконструираната спортна зала "София".

Средства са обещани и за гимнастиката за "Раковски". "Още една зала ще направим до тях, за да може там, където са успешни спортовете, максимално да се инвестира", подчерта премиерът. "Виждате във волейбола – Световно първенство, колко зали се направиха, за да има резултат", допълни Борисов.

Той припомни и отпуснатите средства за стадиона на Лудогорец и изтъкна, че има резултат.

Попитан как може да бъде решен проблемът със стадион "Раковски" в центъра на София Борисов отсече, че няма как да бъде решен, защото има и реституции. "Иначе сме готови веднага да го дадем, но всеки, който идва досега, е говорил поне с мен за публично-частно партньорство", обясни Борисов. По думите му ще им дойде ред и на стадионите. На 20-30- стадиона в момента се правели тревни настилки, осветление и пистите.

"Тази година да минат тези огромни плащания за вересиите на предишните. Смятайте, с 2,5 млрд. какво щяхме да направим", коментира Борисов.

"В края на краищата за Национален стадион предишните правителства похарчиха 40-50 млн. лева. Направили ли са нещо", запита Борисов.

Запитан защо не играе за Витоша Бистрица напоследък, премиерът шеговито отсече: "Защото одъртях". Всяко мое появяване изостря приказките, допълни той.

В реконструиранта зала "София" се предвижда да се провеждат международни състезания по бокс и художествена гимнастика. Тя е с капацитет от около 600 места.

Ремонтирана е за над 1,8 млн. лв. Залата разполага с фитнес и два тенис корта.

"Изключително съм горд от това постижение, което направи Национална спортна база - със собствен ресурс да реконструира залата", заяви и спортният министър Красен Кралев. 

По думите му реконструкцията на спортни зали ще продължи. До момента са реконструирани залата по борба в Русе, волейболната зала в Добрич, във Варна също се ремонтира залата.

С пълна сила върви и реконструкцията на зала "Фестивална". Затова Кралев изрази надежда след 3-4 месеца да бъде представена и тя.