Премиерът Бойко Борисов посети Бяла и инспектира многофункционалнaта спортна зала в града. Заедно с него бяха спортният министър Красен Кралев, кметът Димитър Славов, Пламен Нунев и Георги Кръстев.

Размерът на залата позволява провеждането на състезания и тренировки по волейбол, баскетбол, хандбал, футбол, тенис, бадминтон, борба, бокс, джудо, вдигане на тежести и др.

Красен Кралев откри игрище за мини футбол в с. Цонево

Красен Кралев откри игрище за мини футбол в с. Цонево

Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта със 152 909 лева

Борисов разгледа и новата сграда на Средно училище "Панайот Волов", подчертавайки че преди година учениците са поискали физкултурен салон и така се е стигнало до съчетаването му със спортната зала, за да могат младежите да спортуват. Припомняме, че през 2019 г. с 3,7 млн. лв. от Републиканския бюджет беше доизградена и оборудвана новата сграда на школото, в което се обучават около 380 деца от 5 до 12 клас от висококвалифициран учителски колектив.

"Работи се, строи се. Много е важно да се подобри спортната инфраструктура, особено за училищата. Виждаме, че там, където сме направили нови съоръжения, веднага децата идват и ги използват максимално", сподели министър Кралев.