"Футболните звезди застават зад кандидатурата на София за домакинство на XXII зимни олимпийски игри през 2014 г." бе мотото на пресконференцията, която събра треньор номер 1 на България за ХХ век Димитър Пенев, президента на БФС Боби Михайлов, президента на ПФЛ Валентин Михов, капитана на националния ни отбор Стилян Петров, играещия във Фиорентина Валери Божинов, най-добрия ни скиор-алпиец Петър Попангелов, както и управляващия директор на "Форд Мото-Пфое" Атанас Фурнаджиев в "Пресклуб България" в понеделник.

Срещата се състоя броени дни преди определянето на градовете кандидати, които продължават във втория кръг, в Лозана в четвъртък.

Спортните величия апелираха за обединение на цялата нация в подкрепа на домакинството на най-големия ни град за Зимната олимпиада след осем години.

Бе отбелязано, че едно от основните преимущества на София е, че е единствената столица и разполага с най-добри природни дадености сред кандидатите.

"Имаме известни футболисти, които могат да лобират за страната ни по целия свят. Аз самият също имам връзки във ФИФА и УЕФА. Нека нацията ни се обедини, както по време на САЩ '94", призова Боби Михайлов.

Валентин Михов го подкрепи в идеята да спрем да си пречим поне в дните до четвъртък.

Олимпийските ни посланици Стилян Петров и Валери Божинов също изразиха надежда страната ни да успее да спечели това домакинство, което да върне гордостта и еуфорията на футболното лято отпреди 14 години.

"Като футболист от "калчото" и най-вече като българин съм много щастлив, че родината ни е сред кандидатите", заяви нападателят на Фиорентина Валери Божинов.

Треньор номер едно на ХХ век Димитър Пенев обяви, че е България със сигурност заслужава да бъде домакин на форум от такова високо ниво.

"Тъй като на футболистите им е забранено да карат ски, радвам се, че са с нас морално", финализира пресконференцията изпълненият с оптимизъм Петър Попангелов.