„Национална спортна база" планира сериозни инвестиции в базата "Белмекен". Това призна министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

"Изграждаме нова лекоатлетическа писта и футболен терен за 2 млн. лева в Спортна база Белмекен!

„Национална спортна база" ЕАД ще инвестира 1 млн. лева собствени средства за изграждане на нова лекоатлетическа писта в спортната база на Белмекен. Още 1 млн. лева под форма на дарение ще бъдат инвестирани от Кирил Домусчиев в реконструкция на терена и осветлението на футболния стадион, част от базата. Така най-накрая уникалният комплекс ще разполага с модерни съоръжения, адекватни на изискванията на футболни отбори и спортисти от най-висок ранг. Проектите ще бъдат реализирани в рамките на няколко месеца след стопяването на снега и на новите спортни обекти ще могат да се подготвят спортисти за олимпиадата в Рио.
Без инвестиции в инфраструктурата, не можем да развиваме спорта в България. Публичните средства за спорт в момента са недостатъчни, затова трябва да се търсят начини за развиване на публично-частното партньорство, да се привличат инвеститори в спортна инфраструктура. Базата трябва да се развива постоянно и да се обръща повече внимание на работата с подрастващите, за да имаме успехи.", сподели министър Кралев.