Генералният секретар на Българския олимпийски комитет - Белчо Горанов даде мнението си за допинг скандала, разразил се с всичка сила във федерацията по вдигане на тежести.

Както стана ясно още вчера, 11 щангисти от националните отбори са с положителни проби А от внезапния тест, който бе направен преди две седмици. Веществото, което е открито като налично в организмите на спортистите е станозолол, става ясно от известието, което днес е пратено от лабораторията в Кьолн до българсктата федерация.

11-те щангисти се подготвяха в залата в Дианабад за предстоящото след 3 седмици в Тбилиси Европейско първенство.

Ето и мнението на Горанов по темата:

"Страхотен скандал, така е. Със сигурност няма нищо положително за федерацията, за спорта, а и за страната ни, от така създалата се ситуация.

Нека изчакаме и "Б" пробите, за да видим окончателните резултати, но действително положението е критично и трябва да бъдете сигурни, че ще вземем максимално строги мерки, при евентуална доказана вина от наша страна.

Става дума за съставка в хранителна добавка, която са ползвали спортистите. Интересното в случая е, че говорим за фирма-снабдител, с която от БФВТ са в дългогодишни добри отношения.

Може да става въпрос и за манипулация, защото въпросната намерена забранена съставка не е упомената на етикета на добавката".