Славният Франц Бекенбауер се чака в София в края на тази седмица. Легендата на световния футбол ще има серия от срещи, една от които е с премиера Пламен Орешарски.

Детайлите по визитата все още се уточняват, като директен контакт с Кайзера държи Михаил

Касабов, вицепрезидент на БФС и приятел на германската звезда от 30 години.
Световният шампион и като играч и като треньор със сигурност ще посети Националната спортна академия, на която е доктор хонорис кауза. По инициатива на Бекенбауер вече е изготвен договор за сътрудничество между Германския футболен съюз и БФС. Заради контракта в столицата пристига и ковчежникът на немската централа Хорст Шмид.

Очаква се той и шефът на родния футбол Борислав Михайлов да парафират споразумението.

Бекенбауер има и благотворителна мисия в България. Всяка година той и почетният президент на Генералния футболен съюз Егидиус Браун правят дарение на дома за деца лишени от родителски грижи в столичния кв. "Драгалевци". Очаква се благотворителната традиция на тяхната фондация да продължи и сега, пише "Труд".

В света на рекламата се твърди, че 68-годишният Бекенбауер държи най-големия договор в сферата на спорта, въпреки че се води "пенсиониран" от постове и позиции. Човекът, който реално откри магистралата за големите пари за звездите от футбола от реклами и телевизионни изяви, се радва на 6-годишен контракт с гиганта "Газпром".

В момента Кайзера прокламира основно 3 грандиозни спортни събития с домакинство на Русия - олимпиадата в Сочи догодина, световното по хокей на лед и Мондиал 2018.