Българският женски отбор на сабя в състав Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Калина Атанасова, под ръководството на националния треньор Ивайло Воденов, спечели бронзов медал в турнира "Акрополис къп" в Атина, валиден за Световната купа.

Националките играха изключително силно и заслужено стъпиха на почетната стълбичка. Това е най-доброто класиране на женския отбор на сабя след първото място за Световната купа в Ташкент през миналата година. В турнира участие взеха 22 отбора.

България започна участието си в надпреварата от втория кръг на елиминациите, като се изправи срещу Азербайджан. В следващия двубой сабльорките ни победиха номер 2 в световната ранглиста Република Корея с 45:40.

На финала нашите момичета се изправиха срещу Украйна. Двубоят срещу украинките отново беше изключително оспорван, като съперничките взеха аванс от първата смяна и не позволиха обрат - 45:35 за Украйна.

В срещата за определяне на третото и четвъртото място Илиева, Храмова, Нейкова и Атанасова се изправиха срещу силния тим на Италия, но демонстрираха страхотен хъс и спечелиха с 45:43.

Две наши сабльорки продължават напред на Световната купа

Две наши сабльорки продължават напред на Световната купа

Това са Олга Храмова и Йоана Илиева