В присъствието на министъра на спорта Красен Кралев и президента на БФС Борислав Михайлов, спортсклиник "Еуровита" и Специализирана болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина "Проф. Д-р Димитър Шойлев" получиха най-голямото признание в света на спортната медицина - членство във FIFA Medical Centres of Excellence. Акредитациите бяха връчени от председателя на медицинската комисия към ФИФА д-р Мишел Д'Ог.

Двете здравни заведения са единствените на Балканите с акредитация от FIFA. Те кандидатсваха в за членство в началото на годината и след строга проверка на структурата, медицинската практика, екипа от специалисти и научно-изследователската и обучаваща дейност, получиха акредитация.

"Днес е един много хубав ден за българския спорт, българския футбол и българската медицина. Искам да поздравя спортсклиник "Еуровита" и болница "Проф. Д-р Димитър Шойлев" като част от семейството на FIFA Medical Centres of Excellence. Това е признание за високото ниво на услугите и високото качество на нашите специалисти. Ние си знаем проблемите, знаем какво още трябва да бъде направено и усъвършенствано. Така че това е едно ново предизвикателство и много голяма отговорност. Като принципал на едната клиника и като пациент на двете съм доволен от това признание, което получиха и вярвам, че ще държат високет стандарти на FIFA ", заяви Кралев.

Президентът на БФС Борислав Михайлов също поздрави заслужилите медици: "За мен е изключително щастие да присъствам на тази церемония. Когато разбрах идеята на моите приятели д-р Василев и д-р Бочев, заедно положихме огромни усилия и благодарение на изключителната подкрепа на Мишел Д`Ог, България е единствената държава в Източна Европа с две клиники със сертификат от FIFA. Пожелавам успех на клиниките и дано имат по-малко клиенти, което означава по-здрави спортисти."

FIFA Medical Centres of Excellence е световна организация на най-елитните медицински центрове за спортна медицина и към момента в нея членуват 33 клиники от цял свят. FIFA акредитира само центрове, които са доказали своето лидерство в спортната и в частност - футболната медицина.