Европейската конфедерация по стрелба определи България да организира Евро 2026 във възрастовите групи до 21 години, до 18 години и до 16 години.

Състезанията ще се проведат в Бургас, а участниците, в това число и треньори и длъжности лица ще наброяват 700. Общото събрание на Българския стрелкови съюз потвърди с единодушие предложението на ръководството, както и готовността на страната ни да приеме форума. Европейската конфедерация реши да раздели домакинството, като това за мъже и жени ще бъде организирано от Ереван, Армения.

"Домакинството ще даде шанс на младите ни състезатели да натрупат самочувствие и мотивация. Няма да крия, че амбициите ни бяха да проведем цялото първенство. Но няма как да пренебрегнем и факта, че Българският стрелкови съюз не е организирал големи международни състезания от много години и сега ще трябва да направим първата важна крачка, за да покажем, че можем да се справим. Доверие се руши лесно и се гради трудно. Вярвам, че това е пътят да се върнем на международната сцена. Ще се постараем да направим перфектно първенство", коментира председателят на БСК Весела Лечева.

За последно България беше домакин на Европейско първенство през 1985 г. с град Варна.

Още един медал за България от Европейското по спортна стрелба

Още един медал за България от Европейското по спортна стрелба

Ненчева и Пушков завоюваха бронз