С пълни отбори от петима души ще се представи България на Европейските първенства по спортна гимнастика в гръцкия град Волос. Надпреварата при жените е от 27 до 30 април, а при мъжете - от 4 до 7 май.

Неприятна контузия получи младият Александър Марков, който разкъса връзка на глезена по време на тренировка. Травмата може да остави талантливия гимнастик извън отбора. Все пак старши треньорът Милко Танкушев се надява Марков да се възстанови, в противен случай на негово място ще участва Коюмджиев.

Останалите четирима състезатели са Йордан Йовчев, Филип Янев, Радослав Стефанов и Александър Батинков. Първите трима ще участват в клубното първенство на Франция за тима на Орлеанс в края на тази седмица.

При жените ще се заложи на опитните Николина Танкушева и Ралица Рангелова, както и на три млади състезателки.

Украинката Виктория Карпенко се завърна в отбора, но на нея ще се разчита за Световното първенство от 14 до 22 октомври в датския град Орхус.

Голям проблем за националните състезатели е липсата на топла вода в зала "Раковски".

"Вече три месеца няма топла вода. Повечето от състезателите се разболяха. Едва успяваме да водим каквато и да е подготовка", оплака се старши треньорът на мъжкия национален отбор Милко Танкушев.

"Положението е много тежко. Не се издържа вече. Ще станем за смях пред света, но истината е, че поради липса на топла вода в зала "Раковски" някои от състезателите, в това число и двойният двукратен световен шампион и бивш лидер в световната ранглиста Йордан Йовчев, са принудени да ползват банята на намиращата се в близост бензиностанция на "Еко Петролиум", каза президентът на БФГ Никола Проданов.