Стотици фенове, роднини, приятели, функционери и журналисти посрещнаха спортните герои на България при пристигането им от ІІ младежки олимпийски игри. Най-търсени за снимки, поздравления и автографи на Аерогара София бяха, разбира се, 11 ни медалисти, сред които тримата шампиони Божидар Андреев, Лидия Ненчева и Благой Найденов.

Гимнастичките от ансамбъла пък бяха приятно изненадани от специалните плакати, изработени от техните по-млади съотборници. Оркестър изсвири в препълнената зала  за посрещачи химна на България и след това зазвуча популярна музика в чест на спечелилите отличия, като в центъра на вихъра бе най-вече Благой Найденов.

Йорданка Благоева, вицепрезидент на БОК и Ваня Гешева, член на Изпълкома на БОК посрещнаха с огромни букети и с „Добре дошъл” всеки един от нашите медалисти. Двете легенди на български спорт пожелаха на младите ни таланти много бъдещи победи, медали и рекорди.

Сред посрещачите бе и зам.министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев, зам.-председателят на БОК и президент на БФ Бокс Красимир Инински, президентът на БФ Гимнастика и член на Изпълкома на БОК Красимир Дунев, президентът на БФ Вдигане на тежести Неделчо Колев, както и много други ръководители и деятели на българския спорт.

С три титли, седем отличия и общо 11 медалисти България записа изключителен успех на ІІ младежки олимпийски игри в Нанджин. Шампиони в китайския град станаха боксьорът Благой Найденов (в кат. до 81 кг), състезателката по спортна стрелба Лидия Ненчева (10 м въздушен пистолет за смесени отбори в тандем с Владимир Свечников от Узбекистан) и щангистът Божидар Андреев (до 69 кг).

Сребърни медали завоюваха джудистката Бетина Темелкова (до 52 кг), борецът Кирил Милов (до 85 кг), боксьорът Душко Благовестов (до 56 кг) и ансамбълът в художествената гимнастика.