България и Сърбия ще разширят сътрудничеството си в сферата на спорта. За това се договориха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и сръбският му колега Ваня Удовичич, които проведоха официална двустранна среща, състояла се след разговорите за обща кандидатура за домакинство на Световното първенство по футбол на България, Сърбия, Румъния и Гърция.

По покана на Удовичич, Кралев посети 7-ото международно спортно изложение, което се провежда в Белград от 23 до 25 ноември с насоченост към детския и масовия спорт.

Снимка 391344

Източник: ММС

В Сърбия Красен Кралев проведе серия от разговори за сътрудничество с местния спортен институт, сръбската антидопингова организация, федерациите по волейбол, баскетбол, борба, джудо, спортни танци, военната спортна федерация и паралимпийската асоциация, с която се договори в началото на 2019 г. да се проведат двустранни срещи между български и сръбски отбори по баскетбол в колички.

По време на посещението си в Белград Кралев и Ваня Удовичич се договориха и за разработване на съвместни проекти по линия на трансграничното сътрудничество.

Министър Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Световното първенство по ММА

Министър Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Световното първенство по ММА

В Манама българските бойци завоюваха 4 отличия и са 5-и в отборното класиране