Българинът Александър Владимиров спечели световната титла в категория суперпетел (до 55,340 килограма) на Международния боксов съвет - интерконтинентална, побеждавайки по точки Хасан Наджи (Белгия).

Развръзката на мача за титлата настъпи в 7-мия рунд. Владимиров, който доминираше до този момент, започна страхотни серии от крошета и ъперкъти и в края на седмия рунд Хасан Наджи едва се задържа на краката си. Веднага след удара на гонга за 8-мия рунд Владимиров отново продължи със серии от удари, но в самия край на рунда след неволен сблъсък с глави от лявата вежда на българския боксьор бликна кръв.

През почивката треньорът Борислав Бояджиев не можа да затвори аркадата и реферът на ринга Жан-Луи Леглен от Франция прекрати мача. Съгласно правилата на Международния боксов съвет в мач за титла след като един боксьор получи аркада след четвъртия рунд и не може да продължи боя страничните съдии точкуват до момента на прекратяването на срещата. И тримата странични съдии точкуваха за Александър Владимиров и с 3:0 съдийски гласа боксьорът от Плевен бе обявен за победител по точки под бурните аплодисменти на около 1500 запалени почитатели на бокса в столичната зала "Универсиада".
   
"Щастлив съм, заяви Александър Владимиров преди да влезе в стаята за допинг-контрол. Още в първия рунд Хасан ме удари със силен ъперкът и получих контузия в левия лакът. Въпреки болките успях да спечеля мача и шампионския пояс".
   
"Така и не видях какво стана на ринга, но аркадата на Сашо силно кървеше", каза личният треньор и секундант на Владимиров - Борислав Бояджиев. Но всичко е добре, когато свърши добре. . . "
   
В 6-рундов мач в категория лека българинът Киркор Киркоров победи по точки с 2:1 съдийски гласа Фредерик Госе (Франция). Киркоров за кой ли път демонстрира, че и на 39 години си остава майстор на битките с кожени ръкавици и един от най-добрите български боксьори за всички времена. С точни удари, предимно в корпуса на французина, Киркоров водеше мача и след последния гонг заслужено бе вдигната ръката му.
   
Несменяемият професионален шампион на България в първа тежка категория Константин Семерджиев постигна трудна победа по точки с 2:1 съдийски гласа над Рашид ал Хадак (Франция). Французинът, който бе с половин глава по-висок от "Коко Тайсън", се оказа темповик, който добре се придвижва на ринга и умее да пласира удари от далечна дистанция. Коко Тайсън трудно се приспособи към стила на Рашид ал Хадак, но в крайна сметка бе предпочетен от двама от страничните съдии заради по-активния си стил на боксиране.

Резултати от международната гала-вечер на професионалния бокс в зала „Универсиада”:

Мач в 12 рунда за световната титла в категория суперпетел на Международния боксов съвет - интерконтинентална:
     
Александър Владимиров (България) - Хасан Наджи (Белгия) - победа по точки с 3:0 съдийски гласа на Владимиров, срещата бе прекратена след 8-мия рунд поради аркада на Александър Владимиров и страничните съдии точкуваха до момента на прекратяването съгласно правилата на Международния боксов съвет.

Мач в 6 рунда в категория лека:
Киркор Киркоров (България) - Фредерик Госе (Франция) - победа по точки за Киркоров с 2:1 съдийски гласа

Мач в 6 рунда в категория първа тежка:
Константин "Коко Тайсън" Семерджиев (България) - Рашид ал Хадак (Франция) - победа по точки за Семерджиев с 2:1 съдийски гласа

Мач в 4 рунда в категория суперперо:
Йордан Василев (Русе) - Янко Стоянов (София) - победа по точки за Василев с 2:1 съдийски гласа

Мач в 4 рунда в категория тежка:
Явор Маринчев (Плевен) - Станислав Драков (Русе) - победа с нокаут в 4-тия рунд за Маринчев         

Мач в 4 рунда по 2 минути в категория суперлека за жени:
Борислава Горанова (София) - Мария Димитрова (София) - равен мач.