Българин спечели 1 млн. долара в онлайн покер турнира PokerStars Makes Millionaires, пише Дневник. Той триумфира в единия от двата финала на надпреварата, а в другия победител стана Джуани Лин от Тайван.

Българинът, който не е пожелал името му да бъде разкрито, се състезава с псевдонима citoject.

Финалите се проведоха едновременно с по шестима играчи на маса. Стартовият стак беше 2500, а нивата на блайндовете се сменяха на всеки десет минути.

Българският участник започна успешно и поведе по чипове, а след около половин час спечели първия си по-голям пот. Ръката беше при ниво на блиндовете 40/80 и започна с рейз на gol1984 от Русия до 160, който българинът утрои на бутона.

Руснакът плати и двамата видяха флоп truetruetrue. gol1984 пасува, а след това плати залог от 320 на citoject. На търна и двамата пасуваха при true, на ривъра руснакът направи залог от 560, който българинът плати с truetrue и спечели пота, след като съперникът му показа truetrue.

След почивката тримата с най-малко чипове бързо напуснаха играта. На трето място отпадна gol1974, който загуби чиповете си в полза на българина в префлоп битка с truetrue срещу truetrue при борд truetruetruetruetrue.

В хедс-ъпа българинът се изправи срещу waterman3888 от Германия. Citojet започна повече чипове, но waterman3888 успя да се удвои един път. Това обаче не се оказа достатъчно - citoject продължи да притиска съперника си. В последната ръка той хвана асо на ривъра в точния момент и спечели голямата награда от 1 млн. долара.