В град Априлци, от 8 до 12 юли, за поредна година се състоя Летният айкидо лагер, организиран от Клуб по бойни изкуства „Айки Будо" със Сенсей - Стефан Златев, 4ти дан айкикай и клуб по бойни изкуства „Айкикай Айкидо Скуул" със Сенсей - Ивайло Петров, 4ти дан айкикай. Лагерът беше насочен към израстване на детските групи на двата клуба в света на бойното изкуство - айкидо.

В дните на лагера програмата, изготвена от сенсеите на двата клуба, имаше за цел повишаване на здравето на лагерниците, естествения начин за каляване на тялото, чрез тренировки на открито.

Тренировките се проведоха в местности близо до град Априлци, сред природата на Стара планина. Досегът с природата е най-бързият и ефективен начин, за да се достигнат целите на айкидо - правилен стоеж на тялото, развитие на координацията на лагерника, навици за оцеляване сред дивата природа, развиване на дихателните апарати на тялото и физическата подготовка.

В лагера участваха над 60 трениращи от всички възрасти. Задачата на по-големите беше да напътстват децата по техния път към изграждане на самодисциплина и борбеност, насочване в множеството от поставените задачи по време на лагера и изграждането на възпитание и уважение към заобикалящия ни свят.

През дните на лагера, организираните задачи на предварително разпределените по отбори лагерници, допълниха визията за създаване на отборен дух, повишаване на комуникативността и увереността на децата, като в крайна сметка бяха видими множество нови приятелства и повишаване на личните кръгозори и интелектуално равнище.

В програмата на лагера бяха включени походи в планината до местността „Раевото", посещения на забележителности - Ловешката крепост, Деветашката пещера и Троянския манастир. Целта на посещенията бе запознаване с културното наследство на България.

В периода 31 август - 6 септември, клуб „Айки Будо" ще проведе за трениращите в него - деца и големи, айкидо лагер в Лозенец и Поморие. В програмата на лагера са заложени двуразови тренировки, посещение и тренировки в айкидо клуб Поморие, екскурзии до исторически забележителности и много други изненади.