Аякс вече може да се похвали с второ ново попълнение. Амстердамци подписаха официално с халфа на Твенте Тео Янсен за 2+1 години.

29-годишният полузащитник бе обявен за най-добрият играч в Ередивизи през току-що отминалия сезон и неговото напускане е огромен удар за тима на Ники Михайлов.

Аякс ще плати само 3 милиона евро за играча, тъй като ще се възползва от специална клауза в договора му с Твенте. Тя позволява на Янсен да пусне срещу спомената сума година преди изтичането на контракта.

Самият футболист пък иска да играе в Амстердам, тъй като по този начин ще има по-голям шанс да попадне в състава на Холандия за Европейското. Освен това, той щял да продължи да си живее в родния Арнем, на което изключително много държал.

Преди няколко дни шампионите взеха  и атакуващия полузащитник Тулани Сереро от сателитния Аякс Кейптаун.

В същото време напускането на централния защитник Ян Фертонген изглежда все по-сигурно. Белгийският национал е обект на много сериозен интерес от страна на Манчестър Сити. В Аякс вече са започнали да му търсят заместник, тъй като били наясно, че няма как да откажат многомилионната оферта на Шейх Мансур.