Кметът на Бургас Йоан Костадинов награди 10-те най-добри спортисти за тази година. Те бяха определени от общината и с гласовете на спортните журналисти в града. Наградените получиха купа, парична премия и поздравителен адрес.

Костадинов призова най-добрите атлети и треньори към солидарност с осъдените български медици. Спортистите получиха лента с българския трикольор и надпис "Не сте сами", за да се включат в националната кампания.

Наградените са Атанаска Коваленко-вдигане на тежести II-ро място на Европейското първенство /Палермо/, Вяра Чавдарова-овчарски скок - II-ро място за Купа Европа в Гърция, Зорница Костова-най-добър играч и реализатор на баскетболен клуб "Лукойл-Нефтохимик"-Шампиони на България, Иво и Мартин Янакиеви-акедемично гребане V-то място на Световно първенство и Милен Сотиров-кик бокс.

Останалите пет са Павел Шуманов-колоездене Балкански шампион, Петър Петров-плуване II -ро и III-то място от Балкански игри-Кипър, Радко Петров-автомобилизъм и рали-крос, Симеон Тимев и Димитра Никифорова-спортни танци и Спас Генов-бокс.