Легендарният Ланс Армстронг напусна благотворителната организация за борба с рака - „Livestrong", която преди години самият той създаде. Американецът предприе крайната мярка с цел да избегне допълнително уронване на авторитета на организацията, предвид негативните събитията около колоездача през последните седмици.

Както е известно Ланс Армстронг бе обвинен в употреба на допинг, в резултат на което му бяха отнети 7-те титли от „Тур Дьо Франс". Действията логично повлияха и на спонсорите, които постепенно се оттеглят един след друг от партньорството си с преборилия рака Армстронг.

Говорителката на  „Livestrong" Катрин Маклейн сподели, че „Ланс Армстронг остава най-голямото вдъхновение" на благотворителната организация. Освен това колоездачът остава и най-големият спонсор на „Livestrong", като през години е донесъл близо $7 милиона на организацията.

Армстронг все още не е коментирал публично решението на американската антидопингова агенция да отнеме титлите му от „Тур Дьо Франс". Преди няколко дни американецът се прибра в дома си в Остин, Тексас, след като бе изкарал почивка на Хавай.

През уикенда Армстронг публикува в профила си в социалната мрежа Twitter снимка, на която той се е разположил уютно на дивана в дома си, а до него се виждат 7 жълти фланелки от колоездачната обиколка на Франция.