Антоанета Бонева спечели златния медал на 10 метра пистолет за жени на държавното първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие на стрелбище "Гео Милев" в столицата. Състезателката от Светкавица (Търговище) доминира и в квалификациите с 386 точки, и във финала с 202,1 точки и не остави шансове на конкурентките си.

Двукратната олимпийска шампионка и председател на Български стрелкови съюз Мария Гроздева остана четвърта. Травма в коляното продължава да мъчи Гроздева преди световната купа по спортна стрелба в САЩ от 25 март. Преди повече от 2 месеца тя претърпя операция на кръстни връзки и менискус, но възстановяването върви бавно. Болките попречиха да намери място и в призовата тройка на европейското в Москва в началото на месеца.

"Случвало се е да тренира и седнала на стол - призна Валери Григоров, нейн треньор и съпруг. - Но не може да изпуска стартове, защото има нова система за оценяване, а това е трупане на опит."

Освен Гроздева в САЩ ще стреля и шампионката Бонева. Призовата тройка допълниха Ирена Танова (АП Спорт) с финал 198,6 точки и Виолета Георгиева (Левски) със 178,3 точки.

На пистолет при мъжете победител стана Георги Узунов (Левски) с финал от 198,8 точки, следван от Самуил Донков (ЦСКА) 196,6, Красимир Соколов (Левски) 176,9 и други.