Европейските шампиони по вдигане на тежести от първенството в Москва - Ангел Русев (категория до 55 кг) и Стилян Гроздев (до 61 кг) гостуваха в студиото на bTV. Ето какво казаха те:

"Страшно много труд сме хвърлили. Подготвяме се за това Европейско първенство от две години, с отлаганията. Не сме спирали да тренираме. Повечето ни казват: "Какво толкова правите? Вдигате едни железа...".

За да ги вдигнем, знаете ли колко труд и лишения сме минали?! За да стигнем до това ниво. Искам да кажа на повечето хора, които омаловажават успеха ни, да се замислят през какви неща минаваме, за да стигнем до това ниво. Само с едно вдигане не става. Това нещо трябва да се случва редовно на тренировка, за да се получи на състезание.

Министър Кралев награди медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести

Министър Кралев награди медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести

Ето подробности

Коства ни много. Тренираме сутрин и следобед по два часа. Имаме един почивен ден - неделя", разкри Ангел Русев, който подобри и европейския си рекорд за юноши в изтласкването.

"Тези, които тренират и се мъчат, просперират по един или друг начин. Всичко ще почака. Гледаме само спорта. Страшно много тежат тези медали", категорични са двамата щангисти.

Българският тим спечели 7 медала - 3 златни, 3 сребърни и 1 бронзов.