Президентът Румен Радев назначи служебно правителство на Република България, което ще започне работа от утре.

Служебен министър-председател е Стефан Янев, а председателят на българската федерация по модерен петобой Андрей Кузманов е служебен министър на младежта и спорта.

Андрей Кузманов стана президент на Европейската федерация по модерен петобой

Българин стана президент на Европейската федерация по модерен петобой

"За мен е голяма чест"

Ето каква информация бе разпространена за Андрей Кузманов:

"Андрей Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище "Олимпийски надежди", а след това завършва Националната спортна академия в София през 1991 г. Дипломиран учител е по физическо възпитание и треньор. Магистър е по "Физическо възпитание".

Бронзов медалист от Европейското първенство по модерен петобой през 1985 година, многократен републикански шампион по плуване и модерен петобой.

В професионалния си път се е занимавал с анализиране и ръководене на учебно-тренировъчен спортен процес по модерен петобой, организация и провеждане на състезания. Бил е треньор по модерен петобой в различни спортни клубове.

Има опит в частния сектор на ръководни позиции в областта на търговията, производството, услугите, маркетинга и рекламата.

Президент е на Европейската конфедерация по модерен петобой, председател на Българската федерация по модерен петобой и на Балканската конфедерация по модерен петобой. Член е на Комитета по бизнес въпроси на Международната федерация по модерен петобой".