Алпинистът Боян Петров е в болница, заедно с природозащитника Андрей Ковачев, след като двамата са били пометени от лек автомобил "Ауди", шофиран от румънска гражданка, предаде Дарик. Инцидентът е станал днес около 11,30 в района на Кресненското дефиле.

Колата пътувала в посока Кресна. Водачката, която е румънска гражданка, загубила контрол над автомобила на ляв завой, уточниха от благоевградската полиция. Колата излетяла вдясно от шосето и блъснала двамата мъже в района на Османска чешма на входа на дефилето.

От централния офис на Сдружение за дива природа „Балкани" потвърдиха, че единият от пострадалите е природозащитникът Андрей Ковачев, а другият е алпинистът Боян Петров.

Двамата правили обследване на водите в района на Кресненското дефиле във връзка с предстоящото изграждане на автомагистрала „Струма" през дефилето.

Директорът на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев заяви, че един от пострадалите е с черепно-мозъчна травма, а другият има счупени ребра. Те ще бъдат транспортирани в Пирогов.