Българският плувец Михаил Александров продължава с изключително силното си представяне на Световното първенство по плувни спортове, което се провежда в австралийския град Мелбърн.

След като стана шести в света в коронната си дисциплина (100 метра бруст), днес българинът се класира за полуфиналите на 200 метра съчетано плуване. Александров стартира в неудобния първи коридор на седма серия, като даде време 2:01.80 минути, което е и нов национален рекорд на България в дисциплината. Освен това 22-годишният българин спечели и втора квота за олимпиадата в Пекин.

Плувецът ни завърши четвърти в своята седма серия, като бе изключително близо до вторият и третият. Той стартира много силно и обърна пръв след първата дисциплина (бътърфлай), спирайки хронометрите на 25,64 сек. При гърба обаче българинът започна да изостава, като се опита да компенсира при най-силния си стил – бруст. В последните 50 метра свободен стил Мишо изпревари двама от преките си конкуренти за класиране и докосна стената четвърти.

Този резултат обаче му бе напълно достатъчен, за да намери място на полуфиналите. Стартът във вечерната сесия е с начален час 12.00 часа българско време, а в общото класиране Александров е с 14-то време от 16 полуфиналисти.

Най-добро време от всички плувци (1:58.70) съвсем очаквано даде Майкъл Фелпс, който държи и световният рекорд в дисциплината.