Фестивалът "Олимпийски надежди" в курорта "Албена" продължава с всичка сила. Програмата включва състезания в седем вида спорт  - футбол, лека атлетика, баскетбол, тенис на маса, плажен волейбол, плуване и плажна борба. По традиция надпреварата е под мотото "Да открием олимпийските надежди на България".

Това лято много силно се включват гостите от Румъния. Те ще участват със силни тимове в турнирите по баскетбол и плажен волейбол. Очаква се отново футболът да предизвика най-силни емоции и да бъде сред най-атрактивните надпревари. Вече има и над 100 записани за стартовете по лека атлетика, като участниците са от София, Шумен, Русе, Варна, Добрич и др. Изключително силен се очертава и турнирът по тенис на маса, който ще бъде квалификационен за следващите по-важни изпитания в календара на федерацията. В трите стила на плажна борба - класически, свободен и жени – миналата година участваха общо 24 отбора от по 8 състезатели и това направи тези турнири най-масовите. Очакванията са те да бъдат с най-много участници и сега.

На откриването присъстваха генералният секретар на БОК Белчо Горанов, председателят на БФ тенис на маса Стефан Китов, други официални лица, гости от чужбина. По традиция домакините от "Албена" представят перфектни условия за участниците и гостите с отлично подготвени спортни площадки и игрища.

От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори на България, участвали в младежки олимпийски игри, а част от тях сега се подготвят за олимпийските игри в Рио.

Целта на фестивала е да допринася за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространяването им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти.