"По-лесно се работи, когато си индивидуален състезател. В ансамбъла е малко по-тежичко, там една да не върши работа, всички се натоварват за сметка на нея". Това заяви олимпийска вицешампионка по художествена гимнастика от Сеул'1988 Адриана Дунавска в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Много е трудно да тръгнеш с отбор, който е обречен. Естествено, че мотивацията е много сложна. Тези момичета са много по-информирани, много по-напред, отколкото бях аз. Радвам се, че Олимпиадата беше излъчвана директно по телевизията. Така
много хора видяха, че момичетата бяха безгрешни, че те си свършиха работата по най-добрия начин. Ние заслужавахме по-високи оценки", добави Дунавска.

Адриана Дунавска каза още, че не може да коментира съдийската работа.

"Момичетата трябва да бъдат сигурни в себе си, да знаят, че ако играят без грешка, заслужават. А какво ще вдигнат съдиите, е друг въпрос. Знаехме кои ще са победителите дни преди състезанието. Факт е, че в момента съдиите не обръщат внимание на това какво се случва на килима. Затова съм доволна, че се видя самото състезание, аз наистина бях горда с тяхното изпълнение", каза олимпийската вицешампионка.

Дунавска коментира и скандала с Лили Игнатова.

"Лили си подаде оставката доброволно, а не беше свалена Заради слаби резултати. Лично аз ще напусна също националния отбор, но не обидена, а много щастлива, че съм си свършила работата добре", заяви още Адриана Дунавска.