В Плевен през годината финансова подкрепа са получили 41 спортни клуба. Средствата са в размер на 570 000 лева, съобщи при представяне на годишния си отчет кметът на община Плевен Георг Спартански.

През годината в Плевен са проведени повече от 20 спортни прояви като най-мащабната е Маратонът на приятелството през месец май, в която се включиха 582 участници, сред които 284 деца.

Между изпълнените през 2022 г. проекти в сферата на спорта в Плевен е ремонтът на залата по волейбол. Дейностите там бяха финансирани по проект "Красива България" в размер на 309 512 лева, от които 185 707 лева са от община Плевен и 123 805 лева - от Министерството на труда и социалната политика.

От общинската управа са започнали и строителните дейности по изграждане на комбинирана спортна площадка с игрища по волейбол и баскетбол на обща стойност от почти 420 хил. лв. Там се предвижда да се оформи паркинг и да има осветление.

Кметът Спартански информира, че пред завършване е изграждането на футболен терен с изкуствена трева, осветление, съблекални, лекоатлетическа писта и трибуни зад стадион "Плевен". "Това дава още една възможност за провеждане на тренировъчна и състезателна дейност в модерен спортен комплекс", подчерта той. Кметът уточни, че средствата за изграждане на съоръжението са осигурени по проект на ФИФА чрез Българския футболен съюз. От общината са изготвили и проект за ремонт на спортни площадки за хвърляне на диск и чук, и на копие.

"Плевен получи и държавно финансиране за ремонт на спортни площадки в три училища - Основно училище (ОУ) "Цветан Спасов", ОУ "Д-р Петър Берон" и Средно училище "Стоян Заимов", припомни още Спартански и подчерта, че това ще даде възможност за подобряване условията за спорт на подрастващите.

Кметът отбеляза, че и през тази година общината е продължила с инвестициите в обновяване на зала "Балканстрой" като са ремонтирани съблекалните и санитарните помещения. Предстои асфалтиране на зоната около залата.

"В процес на подготовка е технически и работен проект за изграждане в Плевен на скейтборд площадка", каза още Спартански.

Стоичков направи първа копка за изграждането на нов спортен комплекс в Пловдив

Стоичков направи първа копка за изграждането на нов спортен комплекс в Пловдив

""Нека да направим така, че да се гордеем, че сме от квартал "Кършияка"