Над 1700 участници се включиха тази сутрин в София в благотворителното бягане с кауза да се помогне на хората с различни възможности да спортуват. Стартът на Run2Gether бе даден точно в 11 ч. пред НДК от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който поздрави участниците и пожела успех на инициативата. "Прекрасно е, че виждаме толкова много хора дошли днес да подкрепят чрез спорта тази благотворителна кауза. София е богат град със своето разнообразие, с хората, които живеят тук, а Столична община прави и ще продължи да прави всичко възможно за да осигури повече възможности за желаещите да спортуват," каза още Георгиев, като благодари на организаторите и специално на "JAMBA - Хъб на възможностите". След това председателят на СОС даде старт на бягането и пробяга 5-те километра заедно със зам.-председателя на "Фондация - София европейска столица на спорта" Анатоли Илиев. Преди да тръгнат по трасето участниците изгледаха демонстративния баскетбол с инвалидни колички и се възхитиха от уменията на представителите на отбора "София-Балкан".

Това бе петото издание на Run2Gether, като за първи път стартът бе пред НДК. Веднага след това бегачите преминаха по Моста на влюбените, после тичаха из алеите на т.нар. "кучешки парк" и отново през моста се завърнаха за обиколка около НДК до финала. Около НДК и по трасето можеха да се забележат десетки популярни личности, които подкрепят каузата за равнопоставеност на хората със специфични възможности в България.

Инициативата днес премина под мотото "Тичай за да помогнеш", като хора с големи сърца и хора със специфични потребности бягат заедно към една обща цел, а именно да надскочат себе си и да отвеят финала заедно. Събитието има за цел да популяризира спорта за всички и да се даде гласност, че равенството значи повече.

Над 3000 се включиха във велошествието "София кара колело"

Над 3000 се включиха във велошествието "София кара колело"

Още от рано сутринта пред Народно събрание започнаха да се събират желаещите да са част от инициативата