Старши треньорът на Спартак Вн Васил Петров даде интервю за клубния сайт, в което сподели, че отборът ще подходи отговорно в мача за купата срещу Надежда Доброславци. Той вярва, че ако тимът му продължи напред, ще се получи хубав празник за феновете срещу Лудогорец във Варна. Спартак гостува на Надежда Доброславци на 7-и септември от 16:00 часа.

Какво е моментното състояние на футболистите в Спартак Варна?

-Мисля, че моментното състояние им е добро. Добре се отрази тридневната почивка след тежката серия от осем мача. Подновихме тренировъчния процес и вече мислим за предстоящите двубои.

Има ли такива футболисти, които ще пропуснат срещата с Надежда Доброславци?

-Георги Бабалиев още не е възстановен напълно. Той със сигурност пропуска срещата.

В мачовете за купата на България треньорите си позволяват да експериментират с по-млади състезатели, да очакваме ли това и от вас?

Спартак (Варна) обяви ново попълнение

Спартак (Варна) обяви ново попълнение

"Соколите" се подсилват с опитния Иван Колев

- Всеки мач е важен за нас. Имаме равностойни футболисти и ще дадем всичко от себе си. Това кой ще започне зависи от много фактори.

Какво знаете за противниковия отбор на Надежда Доброславци?

-Със сигурност ще подходим отговорно и без подценяване. Групата, в която играят е много силна и това , че в момента са по-назад в класирането не е определящо. Отделно в първите им мачове са играли със силни отбори, дори фаворити. Ще ги анализираме, доколкото можем.

В случай, че бъде преодолян успешно този втори предварителн кръг, приемате у дома ПФК Лудогорец. Готов ли е отборът на Спартак да отговори на футболното темпо на "орлите" от Разград?

-Много ще се радвам да стигнем до този мач. Ще се получи хубав празник. Той е за феновете, но за жалост има ограничения за публиката. Надявам се да покажем добро лице.