Старши-треньорът на Спартак (Варна) - Васил Петров коментира ситуацията в отбора след двете загуби от Литекс и Добруджа. Изминалата седмица се оказа отрезвяваща за футболистите, които са готови да покажат характер в предстоящите мачове във Втора лига, категоричен е младият специалист. Спартак (Варна) сдаде лидерската позиция на Етър, от когото изостава с три точки, но има и мач по-малко.

"Със сигурност е неприятен моментът. И ние не сме го очаквали. Това бе и първата ни загуба в първенството у дома, и то в дерби, но няма как постоянно да си горе. Много фактори влияят - напрежение, пропуски и др. На първо място отборът е изграден от доста млади футболисти и някои неща им натежаха. Второ, нека не звучи като оправдание, най-важният момент е как ще се изправим.

По изправянето личи характерът на един човек. Със сигурност трябва да сме единни - в съблекалнята, публиката, ръководството и да излезем бързо от тази обстановка. Вярвам , че ще го направим, вярвам в момчетата", обяви младият специалист в интервю за клубната страница.

Васил Петров потвърждава, че не е имало подценяване на отбора на Добруджа, който е в дъното на класирането и се бори за оцеляването си.

"Ние не сме подценили Добруджа, напротив, знаехме важността на 3-те точки. Отново казвам, че трябва да сме малко по-спокойни. Искаме бързо да решаваме мачовете си. Знаем възможностите си и когато се получат два-три пропуска, започва играта да става нервна. Трябва да се работи върху това".

От Спартак (Варна) се извиниха на играч на Литекс заради контузия

От Спартак (Варна) се извиниха на играч на Литекс заради контузия

Пожелаха му бързо възстановяване