Помощникът на Димитър Димитров в Спартак (Варна) - Тодор Киселичков заяви пред "Спортал", че е оптимист за спасението на варненския отбор.

"Нашият екип има тежката задача да спаси Спартак (Варна). И тримата сме амбицирани да изпълним тази цел. Оптимист съм. Успяхме да вземем добри футболисти, започва да става сработването в отбора. Димитър Димитров е един от най-добрите български треньори. През есента направихме не лоши мачове и спечелихме не малко точки с потенциала, с който разполагахме. Съхранихме надеждата за спасение. Нещата не могат да станат с магическа пръчка, лека-полека започваме да напредваме. Ще бъде битка до края.

Варненското дерби ли? Няма как да разберете, но настръхнах в момента. Запомнящо се дерби от всяка гледна точка, невероятна подкрепа на нашия стадион, невероятна подкрепа от нашите фенове, които бяха безупречни. Жалко само, че не успяхме да спечелим. Да, може да го направим на "Тича", за това нещо ще се борим. Страхотно дерби беше!

Бургаският футбол днес наистина е изключително тъжна картинка. Ако има дума, която да е по-силна от "плачевно", ще я използвам нея. Дълбае се надолу там. Ако на някой от управляващите в Бургас не му светне, то червеният светофар отдавна свети жестоко... Нищо не се случва в нашия град. Няма изграждане на стадион, децата нямат добри бази за трениране, мъжките отбори са в плачевно състояние. Гадно ми е, болно ми е. Децата излизат едно след друго от града. Дано на някой в града му светне, че нещо трябва да се случи! Имаше два много добри отбора - Нефтохимик и Черноморец. Замислете се колко футболисти и треньори от Бургас има по другите отбори, а в нашия град състоянието е отврат, плачевно!

На мача с ЦСКА, когато се бяха върнали Христо Стоичков и Емил Костадинов, имаше хора по покривите, по таблото, по стълбите, пълно беше. Незабравим мач! Не знам това дали някога ще се повтори. Не вярвам някога да се съберат толкова хора... Хубави години за нашия отбор, за нашия град. Нефтохимик радваше толкова много хора. Дори срещу отбори от по-долната част на класирането имаше по 18-19 хиляди зрители.

Единственият футболист в момента, който има добър процент отбелязани голове от фаул, е Тодор Неделев. Той е един добър фауладжия, най-добрият в нашето първенство.

Периодът ми в ЦСКА 1948 беше изключително полезен. Постигнах добри резултати там, само с една загуба бях. С много добри футболисти работих, с много добър щаб. Натрупах доста опит, справих се в изключително трудни ситуации - хората, които са били там знаят за какво става въпрос. Полезен период за мен беше. Дали някога ще се върна някъде като старши треньор, времето ще покаже. Краткосрочната цел е Спартак (Варна), за който даваме мило и драго, да успее да оцелее", каза Киселичков.

Чужденци продължават да създават проблеми на Спартак (Варна)

Чужденци продължават да създават проблеми на Спартак (Варна)

Не желаят да разтрогнат договорите си