Варненският Спартак понесе тежък удар преди гостуването на лидера ЦСКА в събота от 17:00 часа. Един от най-добрите играчи на тима напролет - Ромееш Ивей, ще пропусне визитата на "Армията". Той ще бъде наказан днес от ДК заради натрупани пет жълти картона срещу Локомотив (София).

Липсата на панамеца означава, че Херо ще прекрои средата на терена. Ивей действа като десен халф-бек пред тримата в отбрана.

Спартак (Варна) с нов централен нападател срещу ЦСКА

Спартак (Варна) с нов централен нападател срещу ЦСКА

Обмисля се рокада на Жоао Марио с Родни Антуи

Като десен бек срещу ЦСКА отново ще излезе Александър Белоусов, а ляв краен бранител ще бъде Виктор Митев. Така соколите играха наскоро, заради отсъствието на Ивей поради контузия. Димитров се колебае за Иван Йорданов, който направи слаб мач срещу Локо (София) и бе с вина за втория гол.

"За голямо съжаление няма да може да разчитаме на Ромееш Ивей срещу ЦСКА. Той е изключително полезен футболист за нашия отбор. Виждате каква динамика и скорост има, създава огромно напрежение в противниковия отбор, жалко", коментира Херо.

Спартак (Варна) - Локомотив (София) 1:2 в мач от efbet Лига

Локо (София) излъга Спартак (Варна) в истинско зрелище на "Коритото"

Вижте подробности

"Напрежението сковава нашите футболисти и те не могат да покажат пълните си възможности и качества. Ако има някаква справедливост, трябваше да бием Локомотив (София) с разлика. Ако повторим играта и срещу ЦСКА, имаме шансове. Във всеки мач ще търсим максимума. Проблемът при нас е реализирането на гола. Да се надяваме каръкът срещу Локомотив София да е последен за нашия отбор", допълни Димитър Димитров пред официалната Фейсбук страница на соколите.