Полузащитникът на Спартак (Варна) - Румен Руменов изрази увереност, че отборът ще се завърне при елита през май.

Той заяви, че през зимната пауза "соколите" са израстнали във всяко едно отношение.

Ето како още каза Руменов:

"Най-важното беше, че изиграхме полезни контроли срещу силни съперници и с бюджети от 15-20 милиона евро. Въпреки че резултатите в проверки са без значение, е хубаво, че не допуснахме загуба, взехме две победи и играхме като равен с равен срещу всички и дори в определени периоди ги превъзхождахме. Всичко това ни дава увереност, че правим нещата по правилния начин.

По време на зимната подготовка отборът се обиграва още повече, а футболистите изпълняват изискванията на треньора. Сега остава това спокойствие и самочувствие да се пренесе и в официалните мачове.

Силата на Спартак ще е в колектива, тъй като при нас той е много добър и ще е в основата на бъдещи успехи. Росен Кирилов иска да играем със самочувствие, да играем атакуващ футбол и да имаме контрол върху топката и мача. Ние също искаме да го правим и дано се получава занапред. Радващо е също, че новите попълнения бързо се адаптираха към тима и стила на игра, а и бяха приети добре от всички. Те са добри играчи и ще помогнат на Спартак.

Знаем какво иска от нас ръководството и какво очакват феновете ни. Ние, играчите, също си поставяме най-високата цел и смятам, че ще я постигнем. Спартак ще зависи само от себе си напролет и определящо за резултатите ни ще е нашето представяне на терена.

Мисля, че сме по-добър отбор от Септември. Вярно е, че изгубихме само от тях у дома през есента, но във въпросния двубой имахме превъзходство в 75 процента от времето. Те обаче имаха късмета да вкарат рядко срещан гол. Но през втория полусезон предстоят достатъчно мачове, включително и гостуване на Септември, така че имаме възможност да покажем защо сме фаворит за елитна промоция и накрая да постигнем това, към което се стремим".

Иван Цветанов поема школата на Спартак (Варна)

Иван Цветанов поема школата на Спартак (Варна)

Както и втория отбор на "соколите"