Александър Томаш е новият наставник на Спартак (Варна). Специалистът бе представен на пресконференция на базата на "соколите". Старши треньорът идва със своя щаб - Константин Мирчев, Тодор Кючуков, и Христо Колев - Бащата.

Ето какво каза треньорът при представянето си:

"Аз знам, че всеки в България разбира от политика, футбол и жени. Не е хубаво всички да те харесват. Няма такъв човек. Първата ни среща продължи пет часа. После една седмица постоянни разговори по телефона. Преди три години с Асен Миланов се видяхме на Слънчев бряг. Още тогава имаше визия. Отборът беше във "В" група. Стъпка по стъпка, поетапно. Да изградим отбор и стил на игра, за да може феновете да се радват на отбора", продължи той.

Основен играч на Спартак (Варна) все още не е преподписал договор

Основен играч на Спартак (Варна) все още не е преподписал договор

Румен Руменов ще обмисля оферти

"Ще взимаме добри футболисти - без значение от възраст. Ще обръщаме внимание на школата. На никого нищо няма да дам. Клубът е над всеки. На нас ни трябва здраво бачкане и работа, за да можем да покажем, че Спартак заслужава да е в efbet Лига. Във времето ще се разбере за освободени. Обичам да работя с 20 човека и постоянно да се взимат хора от школата. Гъвкави сме. Ще видим с колко ще започнем".

"Търсим на всяка позиция хора. За нас освен индивидуалните качества, ще обърнем внимание и на характер. Трябва да са отдадени на клуба. Искам гладни хора, момчета, които да вярват в нещата. Над 10 години съм старши треньор".

"Бил съм в ЦСКА, получавал съм предложения от Левски. Аз съм професионалист. Нека си има заряд от феновете по време на мача. Ще излизаме за победа. Как? Зависи от футболистите, с които ще разполагаме", каза още новият треньор на "соколите".

Шефът на клуба Павлин Николов посочи целите пред отбора за сезон 2024/25:

"Целта е да се затвърдим в efbet Лига и да сме в първата осмица. Зависи и от селекцията, но целта е изпълнима".