45-годишният Неделчо Матушев е новия треньор на Спартак (Варна), съобщиха от клуба. На поста той заменя Мирослав Миронов (на малката снимка), който се раздели с клуба по взаимно съгласие.

Матушев ще подпише със "соколите" за година и половина по-късно днес. Най-вероятно помощник на бившия селекционер на юношеския национален отбор (до 19 години) ще бъде Митко Трендафилов.

Миронов е отстранен от поста след заседание на ръководството на клуба в понеделник вечерта. Причината за уволнението му са загубите на тима в първите два пролетни кръга от шампионата. Както е известно Спартак отстъпи във Варна на Литекс (1:3) и след това отново у дома на шампиона Левски (1:2).

След 17 кръга тимът на Спартак е на 11-а позиция с актив от 10 точки. Следващият уикенд варненци гостуват на Рилски спортист.

Освен с юношеския национален тим Матушев е работил в школата на Нафтекс, като на два пъти е водил и първия тим на "шейховете". Водил е и отборите на Поморие и Несебър. Бил е и помощник треньор на Черноморец (Бургас) в екипа на Иван Вутов.

Мнението на Неделчо Матушев пред "Топспорт.бг"

Мнението на Мирослав Миронов пред "Топспорт.бг"

Мнението на Живко Великов пред "Топспорт.бг"