Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров демонстрира типичната си амбиция и непримиримост и преди предстоящия мач с Ботев (Враца).

"За хубава игра не дават точки, трябва ни само победа във Враца. Наясно сме със ситуацията, в която се намираме. И да се ядосваме на пропуснати шансове досега няма смисъл. Въпреки всички проблеми, които имаме, ще търсим успеха в нашата мисия да последно.

Ботев (Враца) - Спартак (Варна) 1:1, развоят минута по минута
на живо

Ботев (Враца) - Спартак (Варна) 1:1, развоят минута по минута

Двата отбора се борят за оставането си в шампионата

Очевидно е, че нямаме и късмет, а и никаква странична подкрепа. Така обаче е по-стойностно. Докрай ще се борим честно. Ако се спасим, ще бъде заради нашите усилия на терена, а не заради нещо друго", коментира Херо пред "Мач Телеграф" от клубния автобус на път за Враца.

"Ситуацията в кадрово отношение е направо жестока за нас. Отсъстващите заради контузия и наказания са на практика гръбнакът на нашия състав. Каквото такова. Тези, които ще излязат на терена, трябва да са наясно, че е нужно да покажат и повече от максимума на възможностите си", добави най-опитният треньор в Първа лига.

Херо едва събра група за гостуването на Спартак във Враца

Херо едва събра група за гостуването на Спартак във Враца

Куп контузени и наказани в лагера на "соколите"

Той няма да може да разчита на преотстъпените от Локо (Пловдив) Луан и Евандро, които в последните срещи бяха сред най-добрите в състава. Защитникът е с травма в коляното, а Евандро, заедно с Пламен Димов, е наказан. Васев, Жоао Марио и Родни Антуи също са извън сметките заради контузии.

"Към момента съперникът е доста по-добре кадрово окоплектован и ще бъде наистина тежко. Освен това напрежението при нас си оказва влияние във вече поредица от мачове. Ще става и още по-голямо, но надеждата умира последна", каза още Димитров.