Треньорът на Спартак (Варна) Димитър Димитров коментира пред "Мач Телеграф" края на сезона и развръзката в битката при изпадащите.

"Феърплеят няма да го коментирам повече. Най-много пак да ме привикат някъде и да ми искат доказателства. Не мисля, че моя работа да ги събирам. Хората с принципи, дори да са пристрастни, много добре видяха какво, как и къде се случи. Детайлите не са толкова важни. Със сигурност и ние сме допуснали грешки като щаб, очевидни бяха проблемите и на терена и изпуснатите по глупав начин точки... Въпреки това пак можеше да е различно, но... така се решили някои, така са направили. Да са живи и здрави!", коментира Димитров.

"За мен е ясно, че след края на сезона приключва моят ангажимент. Наистина направих всичко по силите си, за да помогна на Спартак да се спаси. Нещата в България обаче са доста сбъркани и това и вие много добре го знаете. Ще се прибера вкъщи и ще чакам ново предизвикателство. Това решение не съм го взел вчера. Ще бъда с отбора и в последния мач срещу Пирин, защото не мога да оставя момчетата, след това вече други хора ще се ангажират с изграждането на нов отбор за следващия сезон. Има спортен директор, ръководство...", добави треньорът с най-много мачове в родния елит. Той потвърди и че договорите на над 90 процента от чужденците в състава изтичат и повечето със сигурност ще напуснат. Шефовете ще имат доста работа в следващите седмици по намирането на футболисти, с които да опитат да върнат отбора в елита.

"Нещата от кухнята са ясни и който трябва знае какво съм имал предвид. Тези, които се вълнуват от Спартак, знаят кой ни пречеше с изнасянето на не съвсем коректни информации. Да бяха верни, нямаше да е проблем. Който е правил селекцията лятото, той да се замисли как можеше да се поправи фактът, че от 10 мача отборът бе взел 1 точка. Изпадането се беше случило още тогава", завърши Херо.

Енгибаров сред вариантите за заместник на Херо в Спартак (Варна)

Енгибаров сред вариантите за заместник на Херо в Спартак (Варна)

Той вече е водил тима през 2017/19 в Североизточната Трета лига