Промените, които се задават в Спартак (Варна) през зимата, се увеличиха с още една. На "Коритото" ще пристигне Георги Чиликов, които ще влезе в щаба не бъдещия наставник Димитър Димитров.

Там остава и настоящият старши треньор на тима Тодор Киселичков. Чиликов е един от фаворитите на Херо сред младите български специалисти, като именно бившият нападател не ЦСКА и Левски бе негов асистент, когато пое Арда, пише "Тема спорт".

Херо готви ударна селекция в Спартак (Варна), взима Енрике Рафаел и още четирима от ФК ЦСКА 1948

Херо готви ударна селекция в Спартак (Варна), взима Енрике Рафаел и още четирима от ФК ЦСКА 1948

Вижте кои са те

Само ден след като бе представен начело на кърджалийци обаче, Димитров напусна поста заради лични причини и цялата отговорност отиде в ръцете на Чиликов.

За последно 44-годишният треньор води третодивизионния Черноморец Бургас, откъдето си тръгна изненадващо през септември. Сега той отново ще работи с Димитър Димитров. Съществува и вариант, при който Херо ще е с роля на мениджър в Спартак, а именно Чиликов и Киселичков ще водят соколите.

В петък Димитров отново е бил във Варна и е уточнявал план за зимна подготовка. По негово настояване отборът ще продължи да тренира през седмицата на реновирания легендарен терен на СК "Локомотив". Спартак се готви за предстоящия в неделя от 13:30 часа 1/8-финал за Купата на България срещу Чавдар на "Коритото".

След него пък в тима се задава голяма чистка. От Варна ще си тръгнат поне четирима футболисти, а бройката може и да е доста по-сериозна. Това зависи от входящата селекция. Както е известно, Спартак води преговори с петима португалски играчи, които са предложени лично от Херо. Освен това соколите може да привлекат под наем Денислав Александров, Енрике Рафаел, Стив Фуртадо, Карлос Охене и Октавио от ФК ЦСКА 1948. Целта е ясна - запазване на елитния статут. Спартак зимува на последно място в класирането с 8 точки, на 4 зад 15-ия Хебър.