Най-силното оръжие на Спартак (Плевен) е отличният колектив и доверието между играчите, е убеден старши треньорът Красимир Бислимов.

Спартак се изкачи на първото място след вчерашното 3:1 над Добруджа (Добрич) на стадион "Плевен". Двубоят бе от петия кръг на футболното първенство на Втора професионална лига. Според Бислимов победата на спартаковци е напълно заслужена.

"Допуснахме неочакван гол след наша грешка, след това демонстрирахме характер, сърцата игра и изравнихме резултата. През второто полувреме тотално надиграхме противника", посочи наставникът. "Вкарахме два гола, пропуснахме да реализираме още - контролирахме всичко на терена през 90-те минути", изтъкна той.

Спартак (Плевен) на върха във Втора лига след нова победа

Спартак (Плевен) на върха във Втора лига след нова победа

Наложиха се над Добруджа

"Добруджа е сред най-добрите отбори във Втора лига. С поведението и играта си, направихме така, че той да загуби увереност във възможностите си и да изглежда колеблив. Получи се, благодарение на отличния колектив и взаимното доверие, което футболистите ни изпитват помежду си. Това е най-силното оръжие на Спартак (Плевен)", е категоричен Бислимов.

Според Виктор Иванов - полузащитник в плевенския отбор, са успели да изиграят "пореден силен мач". "В началото на двубоя допуснахме лесен гол, но е радостно за нас, че успяхме да заличим пасива до края на първото полувреме, каза той. "За втората част излязохме мобилизирани, с желание да победим. Бързо поведохме в резултата, взехме инициативата и в оставащото време до края си пролича, че сме по-добри. Вкарахме още два гола, а можехме и повече", коментира Иванов.

Той изказа благодарността на футболистите към феновете, които отново са били на стадиона. Хубавото е, че ги зарадвахме, но мачът с Добруджа е история и затова започваме подготовка за следващия, добави още Виктор Иванов.