Лидерът във Втора лига Спартак (Плевен) стартира дарителска кампания сред фенове, граждани и любители на футбола, която има за цел да подпомогне дейността на футболния клуб, съобщи фейсбук-страницата. Кампанията е инспирирана от подобни такива на други отбори, особено популярна пък сред феновете на столичния Левски.

ОФК Спартак (Плевен) влезе тази година в професионалния футбол след три сезона при аматьорите, като двата клуба с едно и също име в града обединиха сили. В управата вече е и Мирослав Иванов, който е спонсор на частния Спартак 1919 (Плевен). В момента отборът е на върха в класирането във Втора лига, но за промоция към този етап е трудно да се говори, най-вече заради изоставането в материалната база.

Клубът е със сериозна общинска подкрепа, но въпреки това средствата са ограничени. Всичко това е причина клубът да се обърне към своите привърженици.

"Ръководството на ОФК "Спартак" (Плевен) дава старт на дарителска кампания за подпомагането на отбора, чрез която финансова помощ ще бъде нужна за провеждането на подготовка и лагери за гостуванията на отбора. Спартак има нужда от подкрепа, за да поеме пътят победоносен. Плевен е велик футболен град, с традиция. Заедно можем повече! Само Спартак", се казва в съобщението от Сдружение ОФК Спартак Плевен.

Средствата ще се набират в банкова сметка, която е обявена на страницата на клуба.

УниКредит Булбанк

IBAN: BG57UNCR70001525047400

УС на ОФК "Спартак" (Плевен)

Спартак (Плевен) не очаква затруднения срещу Спортист (Своге)

Спартак (Плевен) не очаква затруднения срещу Спортист (Своге)

Излизаме за всеки мач да се надиграваме с противника, коментира Петър Ванков