От ръководството на Спартак (Плевен) днес излязоха с позиция по повод инцидента на мача с Локомотив (София) от 19 ноември. Плевенчани загубиха с 1:4 като домакини и отпаднаха от надпреварата за Купата на България по футбол.

Към края на първото полувреме възниква инцидент с привърженици на "железничарите". Според Борислав Георгиев, член на Управителния съвет на плевенския клуб, тази "групичка от 40-50 души, която уж ги подкрепяше на 19 ноември на мача в Плевен, не е от истинските фенове на Локомотив.

От Локомотив (София) коментираха сблъсъците в Плевен

От Локомотив (София) коментираха сблъсъците в Плевен

Според "железничарите" охранителите около стадиона в Плевен сами са нахлули на и започнали боя

Няма как да е от нормалните запалянковци на "железничарите", щом от тях полицията е иззела палка и нож, които са предадени на дежурния делегат на мача. Ненормално поведение провокира разразилия се инцидент, за щастие завършил без жертви". По думите на Георгиев охранителите са влезли в сектора на гостите, за да окажат помощ на паднал на земята привърженик на Локомотив, когато са нападнати. Той подчерта, че бързата намеса на полицията е предотвратила по-сериозен инцидент.

"В Плевен са провеждани много емблематични футболни срещи. Страстите в тях обаче винаги са се разгаряли на терена и са разрешавани със спортни достойнства. Гостуващите фенове винаги са добре дошли да подкрепят своя любим отбор. Никога досега не е имало дори малки инциденти, нарушаващи обществения ред и сигурност", подчерта Георгиев.