Отборът на Севиля допусна първата си загуба от месец февруари насам.

Тимът от Андалусия отстъпи при домакинството си на Атлетик (Билбао), като регистрираният краен резултат беше 0:1.

Автор на победния гол за гостите стана Иняки Уилямс, разписал се минута преди изтичането на редовното време.

Снимка 529518

Източник: Twitter

Резултатът със сигурност не е безкрайно справедлив, като в никакъв случай не отразява това, което се случи на терена тази вечер.

Севиля доминираше по категоричен начин съперника си, като атаките на тима се редуваха една след друга, а процентното притежание на топката показваше съотношение 72/28 в полза на състава в минутите преди попадението на съперника.

Снимка 529522

Източник: Twitter

В длъжник за загубилия отбор се превърна Юсеф Ен-Несири. Той пропиля две отлични възможности през първата, както и една през втората част от двубоя.

Снимка 529520

Източник: Twitter

Общо Севиля имаше над 15 опита да порази целта, като единствено спортното щастие попречи на тима да спечели ценните три точки днес.

Снимка 529519

Източник: Twitter

Единственият гол падна минута преди края, когато Уилямс получи извеждащо подаване ри скоростна контра за гостите и излязъл очи в очи с вратаря на сбърка, преодолявайки го с красив изстрел в горния ляв ъгъл на вратата му.

Снимка 529521

Източник: Twitter

Така Севиля остава с актив от 70 точки - 4 по-малко от Реал (Мадрид) и Барселона и с пасив от 6 в сравнение с лидера Атлетико (Мадрид). Атлетик е с 45.

Валенсия уволни Хави Грасия

Валенсия уволни Хави Грасия

Заменя гол Салвадор Гонсалес Марко - Воро