Испанските рефери са готови да стачкуват и така да спрат надпреварата в Ла Лига. Решението все още не е официално, трябва да бъде взето през деня, а съдиите са готови на радикален ход след поредицата вербални и физически атаки, на които бяха подложени напоследък.

Реферът Антонио Посо беше физически нападнат по време на мача между отборите на Поляс и Калавера U19. Той беше съборен на земята и удрян, докато лежеше. Твърди се, че бащата на един от играчите също е участвал в нападението.

Испанската футболна федерация осъди атаката и призова за действия за промяна, намеквайки, че публичният дискурс за съдиите е допринесъл за насилието.

Само ден по-късно директорът на Валенсия Хавиер Солис гневно и огорчено продължи негативната тенденция. Тя дойде след поражението на отбора му от Севиля, когато той описа съдийството като "позорно", "ограбване на забавен каданс" и "срам, изписан с главни букви". Вероятно ще бъде наказан за това.

В резултат на тези реакции, които са само част от кампанията, която съдиите в Испания твърдят, че се води срещу тях, се готви съдийска стачка.

Атлетико - Алмерия 2:1 в Ла Лига

Шеста поредна победа за Атлетико в Ла Лига

Столичани имат 60 точки